El Museu Arqueològic de Catalunya (MAC) d'Empúries ha volgut donar un final brillant a la celebració del centenari del jaciment d'Empúries. I per fer-ho, des d'ahir i fins aquest divendres, la ciutat grega d'Atenes serà l'escenari de la Setmana d'Empúries, amb una dotzena d'activitats programades.

Les jornades van començar ahir a la tarda, amb els parlaments del director general del Patrimoni Cultural, Josep Maria Carreté, i el director de la seu del Mac a Empúries, Xavier Arquilué. Aquests van ser els encarregats de presentar les publicacions i el material de difusió en grec d'Empúries.

Avui a la tarda es debatrà sobre Ciutat i urbanisme en el món grec, trobada en la qual participaran el doctor de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), Adolfo Suárez; el director de l'Escola Italiana d'Arqueologia d'Atenes, Emmanuelle Greco, i l'investigador de l'Escola Americana d'Atenes, Timothy Gregory.

A més, es presentarà el llibre Textos literarios de Empúries, del director de l'instituto Cervantes d'Atenes, Eusebi Ayensa, es donarà a conèixer el patrimoni cultural i natural de la Costa Brava, una mostra de cuina liderada pel grup Joves cuiners i la música catalana la posarà el cantautor de l'Escala -el municipi al qual pertanyen la ruïnes d'Empúries-, Josep Tero. Així es clouran les activitats de commemoració al bressol de la cultura hel·lènica.

Tots aquests actes estan organitzats per la Conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries, l'Instituto Cervantes d'Atenes, la Unió Helenoamericana i l'Ambaixada d'Espanya a Grècia.