Amb la intenció de normalitzar el panorama circense a Catalunya, i revaloritzar aquest tipus d'art escènica, Temporada Alta aposta enguany per produir per primer cop un espectacle de circ. Es tracta de Devoris Causa, una obra d'Escarlata Circus, que arriba a Girona amb 7 passis diferents -d'avui a diumenge-. La col·laboració ha estat tan positiva que de cara a l'any vinent ja s'han avançat noves produccions de circ.

El director del festival, Salvador Sunyer, va posar de manifest que Temporada Alta "no està especialitzada en circ", però que en països amb un panorama cultural "normalitzat" cal combinar diversos estils i gèneres. Sunyer va voler-se emmirallar en el model francès, on el circ contemporani és d'una alta qualitat i té molt bona acollida entre tots els públics, infantil i adult.

Després de 21 anys treballant en el món del circ, Escarlata Circus canvia "de ruta", segons va explicar el director de l'espectacle, Jordi Aspa. "No és un espectacle basat en el "més difícil encara", sinó que volem usar al màxim la imaginació". Per fer-ho, per primer cop la companyia s'ha envoltat de col·laboradors externs, entre els quals hi ha un coreògraf, un dramaturg, un ajudant de direcció i un titellaire. També s'ha comptat amb col·laboracions institucionals i de festivals, com ho és el cas de Temporada Alta, però també quatre festivals francesos, el Panorama d'Olot i la Xarxa Transversal. Per aquest motiu, aquesta estrena es podrà veure durant el 2009 a moltes poblacions catalanes.

Aspa també va demanar nous mercats per al circ a Catalunya: "La representació més gran és al Baix Camp, però calen més centres de creació i escoles, i que per part de tots hi hagi una mentalitat més oberta per gaudir-ne".

una escenografia molt particular L'interior de La Mercè es transforma a l'obra en una carpa de circ convencional .Jordi Aspa i Bet Miralta a escena, sota l'atenta mirada de Fridu, el gall dindi. L'obra combina tot d'arts escèniques amb la gastronomia i els aliments de fons.