Devoris Causa parteix d'un fet quotidià, d'un dels més habituals del dia a dia: cuinar. Segons Jordi Aspa, per explicar "un acte tan normal com fer menjar, usem tota mena de verdures i les eines que hi ha a les cuines"; i evidentment, també cabrioles, disfresses i molt sentit de l'humor. El director explica que en aquesta obra s'hi barreja "circ, dansa, teatre i gastronomia". Un altre distintiu de la companyia és el seu treball amb animals, un fet que cada cop és més complicat per les noves legislacions: "treballem amb animals domèstics i ben cuidats com a reivindicació; cal acostumar de nou la gent al tracte amb ells". Per això, la companyia sempre porta a escena gossos, gats, gallines, i en aquesta ocasió, un enorme gall dindi. La companyia ha transformat La Mercè en una carpa a l'ús, però d'interior: "A través de la forma màgica del cercle, transformem l'entorn per trobar el clima que s'aconsegueix dins d'un circ". girona |M.p.