Educació

El nou rector de la UB s´estrena amb la remor dels contraris a Bolonya de fons

27.11.2008 | 14:49

El nou rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, ha pres possessió del rectorat aquest dijous al matí amb la promesa de 'dialogar i escoltar els estudiants' i mentre els ocupants de l'edifici històric han fet arribar els seus crits de protesta des del carrer.

El fins ara rector en funcions, Josep Samitier, ha lamentat que els universitaris mobilitzats hagin rebutjat 'per dues vegades' una oferta 'de diàleg franc', i el conseller d'Universitats, Josep Huguet, ha subratllat que el procés de Bolonya és 'irreversible'. Agents dels Mossos d'Esquadra de paisà han custodiat l'arribada de les personalitats, que s'ha produït sense incidents.

Finalment no s'han complert els temors dels estudiants que sospitaven que es duria a terme un desallotjament per la força durant la nit passada i el relleu al rectorat s'ha fet amb l'edifici històric encara ocupat. Dídac Ramírez ha iniciat d'aquesta manera la seva etapa al capdavant de la Universitat de Barcelona.

La seva arribada a la seu de la UB es produeix en l'epicentre de les mobilitzacions contra el Pla de Bolonya i amb la seu del rectorat ocupada per estudiants mobilitzats des de dijous passat. El nou rector ha reconegut que el canvi que suposa la creació de l'Espai d'Ensenyament Europeu Superior (EEES) provoca preocupacions i ha volgut deixar clar que parlarà amb els representants 'de tots els estudiants' per aplacar-les. Ramírez s'ha mostrat esperançat que el diàleg amb ells, 'poc a poc', aconsegueixi que abandonin les ocupacions.

Samitier ha lamentat durant el seu discurs de sortida que la universitat només sigui notícia 'quan hi ha conflicte'. El rector també s'ha qüestionat en veu alta si els camins que han pres els estudiants per expressar les seves preocupacions siguin els més adequats, més encara quan per segona vegada aquests han rebutjat la invitació 'a un diàleg franc' per part dels rectors i de la comissionada d'Universitats.

Huguet compara les noves titulacions amb les 'vies amples espanyoles que només duen a culs de sac'

Huguet ha volgut remarcar que la reforma és 'irreversible' i que l'alternativa seria una universitat d''autarquia espanyola com la del franquisme'. El conseller ha criticat la decisió de Madrid d'apostar per una titulació de 'quatre més dos' enlloc del 'tres més dos', com 'a la resta d'Europa', referint-se a la durada dels graus universitaris i dels màsters. Aquesta elecció respon a una tradició històrica espanyola de decantar-se per 'les vies amples' que només condueixen 'a culs de sac'. Huguet també ha tornat a denunciar que pels alumnes d'universitats catalanes s'hi destinin només la meitat de les beques que els correspondrien.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema