El Consell de Govern de la Universitat de Girona, l'òrgan de govern ordinari de la institució universitària ha aprovat elevar al Consell Social les memòries de dues noves titulacions de Grau per ser implantades el curs 2009-2010: el Grau en Arquitectura i el Grau en Enginyeria de l'Edificació.

La UdG va endegar fa temps el procés de disseny dels nous plans en el marc de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES). El curs 2008-2009, la UdG imparteix ja en format europeu el Grau en Medicina i el Grau en Publicitat i Relacions Públiques. Així mateix, el Consell de Govern de la UdG ja va proposar el mes passat les memòries de 28 titulacions de grau per ser implantades el curs 2009-2010 (DUIE) prèvia verificació (ANECA). Amb les dues noves memòries proposades ahir, ja són 32 les titulacions que la Universitat de Girona té adaptades a l'EEES, de manera que queden només per adaptar -atès el retard en l'aprovació de directrius dels títols per part del Ministeri- les altres titulacions de l'àmbit tècnic que s'imparteixen a l'Escola Politècnica Superior. Els graus es reparteixen en tots els àmbits del coneixement que atén la universitat: Ciències, Econòmiques i Empresarials, Infermeria, Educació i Psicologia, Lletres, Dret, Turisme i Medicina (a més dels dos nous graus d'Arquitectura a la Politècnica, i els que s'imparteixen a les escoles universitàries adscrites.

Així mateix, el Consell de Govern va aprovar elevar al Consell Social la memòria d'una nova titulació de màster, el Màster universitari de professorat d'educació secundaria obligatòria i batxillerat, formació professional i ensenyament d'idiomes, anomenat genèricament, "Màster de secundària", que haurà de substituir al Curs d'Adaptació Pedagògica (CAP), ja al curs 2009-2010.

Els màsters universitaris són la primera concreció de la nova configuració dels estudis universitaris en el marc de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES). Aquests estudis tenen caràcter oficial, són a preu públic, i en funció de la seva orientació (professionals, de recerca o mixtos) donen pas a la realització del doctorat. El curs 2008-2009 la UdG ja imparteix 33 d'aquests estudis.

La rectora, Anna M. Geli, va informar ahir en la mateixa sessió, del desplegament per al 2009 del Pla Estratègic 2008-2013, aprovat el mes de maig pel Claustre Universitari, i va matisar que es tracta de "consensuar les línies de treball prioritàries de cares a l'assoliment dels objectius institucionals, i determinar els recursos per impulsar les actuacions".