Jordi Roca mostra els seus secrets de cuina a Bogotà

El xef d'El Celler de Can Roca participa amb Koldo Miranda, Marcelo Tejedor i Ángel León en unes jornades gastronòmiques a Colòmbia

 
Enviar
Imprimir
Aumentar el texto
Reducir el texto

BOGOTÀ | EFE/DDG
El cuiner gironí Jordi Roca, d'El Celler de Can Roca, participa aquests dies a Bogotà en unes jornades gastronòmiques al costat dels mestres Koldo Miranda, Marcelo Tejedor i Ángel León. Els quatre, en representació de diferents regions de l'Estat espanyol, han viatjat a la capital colombiana per ensenyar les seves receptes de plats que fusionen cuines del món, han confiat els seus secrets als alumnes d'escoles gastronòmiques i han mostrat delícies com postres que utilitzen famosos perfums com a ingredients.
Jordi Roca, que va definir el seu restaurant com "familiar, petit" i que "està en l'onda de la nova cuina espanyola", va proposar "un perfum molt conegut, Miracle de Lancôme. El que fem és degradar les notes aromàtiques d'un perfum comercial i traduir-ho en unes postres". Va afegir que juga "una mica amb el sentit de l'olfacte, perquè aquell al final va més lligat amb aquella part de la memòria que alhora està més lligada amb les emocions".
"Hi ha perfums bons que me'ls menjaria", va comentar Roca, "hi ha molt fruita, espècies, lligats amb la reposteria i donen peu a fer unes postres. I hi ha coses de la perfumeria que es mariden o es casen, aromes que es poden menjar", va expressar.
El certamen anual Gastronomía, que té com a convidat especial Espanya, va tenir en la seva primera edició al 2006 Mèxic com a hoste d'honor, l'any passat el Perú i per al 2009 encara no s'ha definit. Al costat dels quatre experts de la cuina espanyola (Catalunya, País Basc, Astúries i Galícia) hi ha hagut xefs d'altres països, com el Perú i Veneçuela.
A la fira, que acaba avui, hi han participat més de 180 expositors i, a més de menjar i concursos de cuina, s'han presentat productes orgànics, ecològics i d'altres que serveixen per substituir els cultius il·lícits en regions colombianes, com les xocolates que substitueixen la coca en les selves del Caguán. També s'ha presentat la campanya "Ecologízate", que promou el consum de productes saludables per al consumidor i per al medi ambient, ja que no usen químics i de passada ajuden a reduir les emissions d'efecte hivernacle.

COMPARTIR
 


  HEMEROTECA
  Conegui'ns:  CONTACTI |  CONEGUI'NS |  LOCALITZACIÓ     PUBLICITAT:  TARIFES  
diaridegirona.cat és un producte d'Editorial Prensa Ibérica
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa de diaridegirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.
Adaptat a la Llei de
Protecció de Dades per
 


  Avís legal
  
  
Altres mitjans del grup Editorial Prensa Ibérica
Diario de Ibiza  | Diario de Mallorca  | Empordà  | Faro de Vigo  | Información  | La Opinión A Coruña  |  La Opinión de Granada  |  La Opinión de Málaga  | La Opinión de Murcia  | La Opinión de Tenerife  | La Opinión de Zamora  | La Provincia  |  La Nueva España  | Levante-EMV  | El Boletín  | Mallorca Zeitung  | Regió 7  | Superdeporte  | The Adelaide Review  | 97.7 La Radio  | Blog Mis-Recetas