L'autor del llibre Gomorra, Roberto Saviano, ha declarat que el seu somni és "tornar a la meva terra i continuar resistint en el meu país, per tant, si hagués d'anar-me'n seria per una qüestió operativa més que per una elecció d'exili".

El jove escriptor, nascut a Nàpols l'any 1977, està perseguit per la Camorra després de les revelacions sobre les seves activitats il·lícites plasmades amb tot luxe de detalls al seu llibre Gomorra. Però també està recollint moltes mostres de suport popular; la darrera, ser escollit com a Home de l'Any pels telespectadors del programa Studio Aperto, de la cadena privada Italia Uno.

L'autor, que és en parador desconegut des que van començar les amenaces, va afirmar que pensava anar-se'n per seguir treballant, "en realitat era una dimensió, per a mi, molt necessària".

I va agregar que espera que "les persones siguin capaces de comprendre el funcionament dels mecanismes. Com funciona l'economia, com el poder polític actua sobre ells. Entendre és la veritable vacuna per resistir".

Sobre l'elecció del públic de Studio Aperto, va dir: "Òbviament, estic agraït perquè m'hagin votat, i d'alguna manera per haver demostrat la seva proximitat al llarg d'aquest període. Les persones que han estat a prop meu han estat la meva veritable protecció".

"D'alguna manera" - va afegir - "sento que les meves paraules es veuen amplificades per aquesta solidaritat". Crec que per a un escriptor és un enorme privilegi que les seves paraules es converteixin en paraules de moltes persones".

"El meu desig és trobar en tot aquest caos, alguna forma de felicitat. Això és tot", va agregar.