EN DIRECTE

baptisme i rebaixes

 
baptisme i rebaixes
baptisme i rebaixes  

FRANCESC PARDO I ARTIGAS A mb la celebració de la festa del baptisme del Senyor, acabem les festes de Nadal i Reis. També aquests dies quasi a tots els comerços trobem el rètol rebaixes, les esperades rebaixes de gener. Us preguntareu quina relació té la festa del baptisme amb les rebaixes. Doncs perquè poden ser una indicació de perill per a la nostra vida cristiana: Atenció: perill per a les rebaixes de gener! Aquests dies de Nadal i Epifania hem viscut intensament, emocionalment, el gran misteri de Déu fet home. Hem escoltat l'anunci de la Bona Nova: "us ha nascut un salvador"; com els pastors i els Mags ens hem acostat a Betlem a adorar el Senyor, i hem entrat en comunió per l'Eucaristia. Aquests dies, fent cas del cant dels àngels que anuncien la pau als homes que Déu estima, ens hem desitjat pau, felicitat... amb nadales i de paraula. Aquests dies tots ens hem tornat una mica més infants i més bons. Fins i tot hem arraconat el nostre egoisme i hem experimentat que fa més feliç donar que rebre. Però ara, després de festes, tenim el perill de començar el temps de rebaixes en la nostra vida cristiana.
Tot allò que hem arraconat ho tornem a fer servir. Tenim les nostres raons o justificacions. La vida és dura i no podem pas preveure el que vindrà. Ens hem d'assegurar el futur.? Aquests dies ja hem donat, ara que s'espavilin. Els dies de Nadal ja hem complert amb l'Església, el rector ja ens ha vist, ara no podem pas perdre més el temps anant a missa cada diumenge. Tenim els apartaments (o aparcaments?) del cap de setmana, no podem pas perdre cap venda; el diumenge s'ha fet per anar a bosc, esquiar, caçar, o per aixecar-se tard... Ara ens haurem de discutir els germans per aclarir qui carrega amb el pare o la mare que ja no es valen per ells mateixos... Faig el que em ve de gust i amb els col·legues ens saltarem alguna classe, la catequesi i tot el que calgui, fins i tot caurà algun canuto. A casa mano jo i no vull sentir ningú. Visc a casa dels vells com en una pensió bona, bonica i barata. No cal continuar, cadascú ho pot fer amb les pròpies justificacions. Nosaltres no som batejats només per uns dies, sinó que per sempre som fills de Déu, i cal viure amb goig aquesta condició, però també amb coherència (...).

Cultura

Llach i Martí i Pol són proclamats doctors «honoris causa»

El cantant demana durant l'acte a la Universitat de Girona «confiança» als que esperen «un futur...

Un film sobre Dalí inaugura el festival Artecinema de Nàpols

El festival Artecinema de Nàpols es va inaugurar dijous amb la projecció de la...

Jordi Isern inaugura «Origen» al Refugi

Jordi Isern inaugura «Origen» al Refugi

L'artista Jordi Isern va inaugurar ahir l'exposició Origen, al Refugi antiaeri de Girona...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema