Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) presentaran, el dimecres 21 de gener, el document Pau, apòstol del nostre poble en què, entre altres qüestions, i en referència a l'any Paulí, insten al fet que sigui "una ocasió per a la renovació espiritual i eclesial de les nostres deu diòcesis". El darrer document conjunt dels bisbes catalans va ser la carta pastoral Creure en l'evangeli ianunciar-lo amb nou ardor presentat a l'abril de 2007 amb motiu de la celebració del 125 aniversari de la proclamació de la Mare de Déu de Montserrat com a patrona de Catalunya, a càrrec del Papa Lleó XIII. La presentació es farà a Tarragona durant la celebració de la trobada del clergat de les diòcesis de Catalunya i estarà presidida per l'arquebisbe metropolità de Tarragona, Jaume Pujol. El citat també presideix la CET.

De moment, ha transcendit que el document, que té nou capítols, argumenta com l'Església de Catalunya ha de difondre el seu missatge en la societat contemporània. Aquesta és una de las grans dificultats que presenta, públicament, la citada institució i que, de retruc, afecta la comunitat de creients. Els bisbes presenten la transformació de la figura de Pau, que va evolucionar de perseguidor dels cristians a apòstol de Jesús per tot l'Imperi romà. Es considera que el document també pot ser d'interès en aquelles persones que no són creients, perquè supera una esfera merament eclesial.

Precedent

Creure en l'evangeli i anunciar-lo amb nou ardor reconeix rellevants transformacions socials que han influït, significativament, l'Església. La carta també subratlla fets positius de la societat postmoderna, com les iniciatives solidàries.