Un document dels bisbes catalans insta a ´la renovació espiritual i eclesial´

Francesc Pardo assistirà
a la presentació de "Pau,
apòstol del nostre poble"
el 21 de gener a Tarragona

10.01.2009 | 00:00

Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) presentaran, el dimecres 21 de gener, el document Pau, apòstol del nostre poble en què, entre altres qüestions, i en referència a l'any Paulí, insten al fet que sigui "una ocasió per a la renovació espiritual i eclesial de les nostres deu diòcesis". El darrer document conjunt dels bisbes catalans va ser la carta pastoral Creure en l'evangeli ianunciar-lo amb nou ardor presentat a l'abril de 2007 amb motiu de la celebració del 125 aniversari de la proclamació de la Mare de Déu de Montserrat com a patrona de Catalunya, a càrrec del Papa Lleó XIII. La presentació es farà a Tarragona durant la celebració de la trobada del clergat de les diòcesis de Catalunya i estarà presidida per l'arquebisbe metropolità de Tarragona, Jaume Pujol. El citat també presideix la CET.
De moment, ha transcendit que el document, que té nou capítols, argumenta com l'Església de Catalunya ha de difondre el seu missatge en la societat contemporània. Aquesta és una de las grans dificultats que presenta, públicament, la citada institució i que, de retruc, afecta la comunitat de creients. Els bisbes presenten la transformació de la figura de Pau, que va evolucionar de perseguidor dels cristians a apòstol de Jesús per tot l'Imperi romà. Es considera que el document també pot ser d'interès en aquelles persones que no són creients, perquè supera una esfera merament eclesial.

Precedent
Creure en l'evangeli i anunciar-lo amb nou ardor reconeix rellevants transformacions socials que han influït, significativament, l'Església. La carta també subratlla fets positius de la societat postmoderna, com les iniciatives solidàries.

Cultura

Llach i Martí i Pol són proclamats doctors «honoris causa»

El cantant demana durant l'acte a la Universitat de Girona «confiança» als que esperen «un futur...

Un film sobre Dalí inaugura el festival Artecinema de Nàpols

El festival Artecinema de Nàpols es va inaugurar dijous amb la projecció de la...

Jordi Isern inaugura «Origen» al Refugi

Jordi Isern inaugura «Origen» al Refugi

L'artista Jordi Isern va inaugurar ahir l'exposició Origen, al Refugi antiaeri de Girona...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema