La companyia teatral Funcional Teatre, de Figueres, celebra el seu vintè aniversari durant aquest 2009. Per aquest motiu es faran un seguit d'activitats commemoratives, però sobretot d'espectacles teatrals.

Per obrir aquest cicle, la companyia presenta amb molta il·lusió i força La Senyora de Sade, de Yukio Mishima, un peça dramàtica que sobrevola la figura del marquès de Sade, a través de l'esguard de 6 dones que d'una manera o altra hi han tingut relació. L'espectacle, amb una direcció i interpretació molt agosarades, disposa d'un vestuari, escenografia i il·luminació amb el qual es pretén endinsar l'espectador en l'època i els prejudicis que envoltaren el marquès durant els anys anteriors i posteriors a la Revolució Francesa.

L'espectacle s'estrenarà el divendres dia 16 a les 9 del vespre al Teatre Jardí de Figueres i allà restarà durant tres caps de setmana fins al diumenge 1 de febrer. Les funcions de divendres i dissabte comencen a les 9 del vespre i les de diumenge a les 6 de la tarda.