Medicina a la universitat de gironaAlbert Bou, Blanca Palmada, Anna Maria Geli, Marina Geli, Ramon Brugada i Antoni Bassas van assistir a la conferència inaugural dels estudis.El periodista, Antoni Bassas, va ser l'encarregat de fer la xerrada inaugural que portava per títol "Enraonar cura". La sala d'actes de l'Escola Politècnica Superior es va omplir de gom a gom d'estudiants i de personalitats del món de la política i de la medicina.

La sala d'actes de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona va acollir ahir al migdia l'acte institucional d'inauguració dels estudis de grau de medicina. A l'acte, hi van assistir Albert Bou, president del Consell Social, Blanca Palmada, comissionada d'Universitats i Recerca, Anna Maria Geli, rectora de la Universitat de Girona, Marina Geli, consellera de Salut, el doctor Ramon Brugada i el periodista Antoni Bassas.

El doctor Ramon Brugada va iniciar l'acte explicant que les univsersitats estan avançant per adaptar-se al nou pla europeu. Brugada va afirmar que "aquests estudis són un projecte innovador, ambiciós, amb una gran responsabilitat i una participació intensa". "Tenim un programa internacional tant des del punt de vista dels estudis com de la recerca perquè sabem com han de ser els metges del segle XXI", va afegir Brugada. Segons el doctor "es tracta d'un model que s'entreveu positiu per la formació i per tal d'aconseguir una universitat innovadora, ambiciosa, internacional i solidària".

Albert Bou, president del Consell Social, va reconèixer que "de manera simbòlica celebrem un domini de la societat gironina que s'ha fet realitat, tant les entitats públiques com les privades han reivindicat el que avui celebrem". Bou també va voler agrair els esforços de tots els que han fet possible que Girona tingui aquests estudis i, en especial, a Ramon Brugada.

La comisionada d'Universitats i Recerca, Blanca Palmada, va remarcar la rapidesa amb què s'ha portat a terme aquest projecte i va afirmar que "la Universitat de Girona podrà disposar de 26 milions d'euros addicionals per tirar endavant aquests estudis i, a més, tenim els recursos necessaris per tenir aviat un edifici, que estarà situat al costat de l'Hospital Trueta. Palmada també va destacar la feina de Ramon Brugada i va afirmar que "el talent l'hem d'anar a buscar allà on és, i no és sempre en els nuclis més poblats, per tant el talent ha de créixer arreu". La comisionada també va fer esment als investigadors catalans que treballen fora del país, "tenim persones disposades a donar al país molt més del que han rebut i tenir aquesta xarxa d'investigadors ens dóna una força adicional".

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, va explicar que "en moments de crisi el més important és generar confiança i copsar treballs comunitaris, aquest és un projecte local i global". Geli va remarcar que els estudis de medicina de Girona són uns estudis de grau integrats dins el Pla Bolonya. "Es tracta d'un projecte de territori que devíem als professionals de la medicina gironins i és important compartir professionals i grups de recerca", va afegir la consellera.

La rectora de la Universitat de Girona, Anna Maria Geli, va recordar que "des que la comisionada va anunciar que tindríem els estudis de medicina, ara fa un any i mig, vam tenir el suport de moltes persones i també d'altres universitats de Catalunya".

La conferència inaugural, que portava per títol Enraonar cura i que va tancar l'acte, va anar a càrrec del periodista Antoni Bassas. El periodista va mostrar el seu agraïment per haver estat convidat a l'acte d'inauguració del estudis de Medicina. Enmig d'elogis a la ciutat de Girona, Bassas va centrar la seva xerrada en la felicitat mitjançant cites d'autors, filòsofs, escriptors i cantants.