Aquest divendres

L´escultor Joan Canal exposa a l´Espai d´Art al carrer ´l´Aparador´ de la Seu d´Urgell

10.01.2009 | 15:27

L'exposició 'Entre mans' de l'escultor Joan Canal ha estat inaugurada aquest divendres a l'espai d'art al carrer 'l'Aparador' de la Seu d'Urgell.

Aquesta serà la primera de les onze exposicions que realitzarà l'Aparador durant la temporada 2009. L'escultor, fent referència a les peces que exposa a la Seu d'Urgell, manifesta que fa temps que ve jugant 'amb la relació que s'estableix entre la pedra i el ferro'. Canal argumenta que temps enrere establia lligams 'més tortuoses' entre aquests dos elements, però que ara està optant per 'un joc de major llibertat' entre ells. L'exposició es podrà veure fins el dia 11 de febrer en aquest espai de la plaça del Carme.

Les escultures, unes de dimensions mitjanes, altres més grans, arribant al metre i mig d'alçada, estan elaborades exclusivament de fusta i ferro. Aquesta exposició i totes les que programa aquest espai no tenen horaris i es poden veure tot passant pel carrer. si algú està interessat en l'adquisició d'alguna de les escultures es pot adreçar al bar 'Plana' del costat de 'l'Aparador'. Canal, que actualment fa vida a Gironella, al Berguedà, ha explicat en una entrevista l'ACN, que l'uneixen moltes coses amb la Seu d'Urgell, on va viure uns quants anys. Aquests lligams són especialment forts amb els impulsors de l'espai 'l'Aparador', amb els quals formava un grup 'activista i reivindicatiu' anomenat 'la 'o' Art'. Per aquest motiu, Canal ha afirmat que sempre 'els farà costat en tot el que calgui'. L'escultor també ha explicat que 'té força lligams' amb Andorra, perquè és on hi ha repartides més escultures seves per jardins i rotondes que en cap altre lloc. Algunes d'aquestes escultures són la del davant de l'Auditori Nacional d'Andorra, a Ordino, de pissarra i bronze i la de davant la rotonda de la Renault, titulada 'Tetra'. També a Andorra manté relació laboral amb la galeria Artcentre, que alhora té sala a Barcelona on també hi exposa. Durant l'entrevista, Canal ha expressat certa preocupació sobre el futur de l'art en l'actual conjuntura de crisi i en relació amb la seva obra, sobretot pel que fa als artistes d'una catalogació intermitja, com és el seu cas. L'artista explica que els seus compradors no són inversors, sinó 'amants de l'art d'un nivell adquisitiu mig, tirant a benestant', afectats per la crisi. Segons l'escultor l'adquisició d'art 'no és una primera necessitat' i per tant és de les primeres coses de les que 'les persones prescindeixen'. En aquest sentit ha evidenciat també la crisi, i ha explicat que moltes galeries d'art 'estan tancant portes o es plantegen haver-ho de fer'.

Cultura

Music Lan: Vint anys fabricant èxits musicals des de l'Empordà
Music Lan: Vint anys fabricant èxits musicals des de l'Empordà

Music Lan: Vint anys fabricant èxits musicals des de l'Empordà

Músics d'arreu del món han escollit els estudis de gravació d'Avinyonet, des dels més propers, com...

Llach i Martí i Pol, proclamats doctors honoris causa de la UdG entre crits de "llibertat"

Llach i Martí i Pol, proclamats doctors honoris causa de la UdG entre crits de "llibertat"

El cantautor i diputat al Parlament demana "confiança" als independentistes davant de l'actual...

Mor l´actor Federico Luppi

L'intèrpret argentí, de 81 anys, es trobava hospitalitzat per complicacions amb un hematoma

Vicenç Pagès crea el seu Robinson urbà explorador en la seva nova novel·la

Vicenç Pagès crea el seu Robinson urbà explorador en la seva nova novel·la

L'escriptor figuerenc explica que el llibre tracta sobre què passa quan una persona entra a un...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema