Els candidats de la XXIII edició dels Premis Goya van matinar dissabte per assistir a la tradicional recepció que els ofereix la Comunitat de Madrid i que precedeix la Gala en la qual es condeixen els preuats guardons, que tindrà lloc l'1 de febrer, i a la qual van assistir, entre d'altres, Maribel Verdú, Ariadna Gil, Javier Cámara o Fernando Tejero.

Entre el centenar de directors i actors presents a la recepció va destacar per la seva nombrosa representació, d'acord amb les quinze candidatures aconseguides, l'equip que ha treballat a Los girasoles ciegos, dirigida per José Luis Cuerda, qui va assegurar sentir-se com "un dels millors directors d'Albacete capital".

A la recepció va assistir una nodrida representació de directors de cine, entre ells els nominats com a millor director per Los girasoles ciegos (José Luis Cuerda), Sólo quiero caminar (Agustín Díaz Yanes), Los crímenes de Oxford (Álex de la Iglesia), i Camino (Javier Fes?ser).

Alex de la Iglesia es va confessar "francament content" amb les sis nominacions rebudes per la seva pel·lícula, i va considerar "un honor" que un film fet a Londres amb actors anglesos i producció espanyola hagi estat reconegut per l'Acadèmia de Cine.

Maribel Verdú, per la seva banda, va assegurar que una nominació "sempre sorprèn", mentre que Raúl Arévalo va afirmar que, treballant al seu costat, "alhora que em deixa petit, em sento gran".