Receptes 2 és un recull de receptes fruit de l'experiència i el treball en un món en el qual la cuinera gironina Nuri Lladó i Besalú va entrar fa anys i, tot i les dificultats que a vegades es presenten en qualsevol feina, està contenta de tot allò, especialment d'aquells plats, amb els quals ha fet gaudir els seus alumnes i lectors. Es tracta d'un pas més enllà dels passos bàsics que l'autora ja descrivia en el primer volum del llibre.

Els que ja practiquen amb el primer llibre de receptes de Lladó segur que ja han perdut la por als fogons, i sense cap mena de dubte trauran un bon profit al nou llibre. I és que molts dels seus lectors són els que l'animen a divulgar noves receptes i Lladó ho fa amb el convenciment que "aprendre a cuinar és l'única teràpia que es pot menjar".

Nuri Lladó va començar la seva formació culinària amb els professors Montserrat Seguí (Cuinar és fàcil) i Josep Lladonosa i Giró (Escola Rupert de Nola). Professora de cuina durant més de deu anys a la Casa de Cultura les Bernardes de Salt, des del 1985 imparteix cursets de cuina en diferents municipis de les comarques gironines. A més, ha dirigit cursos de cuina per a la iniciació en el món laboral i de reciclatge professional, i també en diversos congressos de cuina, seminaris i fòrums gastronòmics.

L'any 2000 va inaugurar l'Aula de Cuina - Nuri Lladó, a Girona. De la mateixa manera que en els seus anteriors llibres, Receptes i Thermomix, publicats per l'editorial l'Arc de Berà, la cuinera gironina sempre ha destacat per acostar la cuina de forma fàcil.