EN DIRECTE

Una gironina obté la millor nota de la convocatòria de beques Caixa Manresa

Anna Cornellà, amb un 9,91, va tenir la millor puntuació a les PAU del passat mes de juny

 
Anna Cornellà, just després de rebre la beca guanyada.
Anna Cornellà, just després de rebre la beca guanyada.  diari de girona

GIRONA | DDG Un total de 502 estudiants que s'inicien a la universitat, seleccionats segons el seu rendiment acadèmic, van rebre dissabte la beca de Caixa Manresa. Els tretze que han aconseguit millor qualificació, en representació de tots els seus companys, van pujar a l'escenari a recollir el seu ajut. L'estudiant amb la qualificació més alta és Anna Cornellà, de Girona, amb una nota mitjana de 9,91. Cornellà va ser l'estudiant amb la nota més alta de Catalunya en la convocatòria del mes de juny de les proves d'accés a la universitat.
Caixa Manresa ha decidit incrementar significativament, en aquesta edició, l'import de cada ajut, que passa dels 612 euros de l'any passat als 900 d'aquest any. En total, l'entitat ha rebut un total de 1.328 sol·licituds, i les beques han estat atorgades a 502 alumnes de 27 comarques i 130 poblacions d'arreu de Catalunya. El pressupost total dels ajuts universitaris supera els 450.000 euros.
El secretari d'Estat d'Universitats, Màrius Rubiralta, va parlar de la importància que tenen el talent, la responsabilitat i la solidaritat per als nous estudiants universitaris i ha demanat al premiats: "Ajudeu-nos a fer el canvi que aquesta societat necessita mitjançant el coneixement i la bona feina". Rubiralta va subratllar que ajuts com aquests demostren l'important paper que suposen les caixes d'estalvi per al territori i, especialment, en el món universitari "sense que això suposi cap pèrdua de llibertat per a la universitat, al contrari, es guanya una interrelació entre sector públic i privat".
Per la seva banda, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va remarcar que aquests ajuts "estimulen l'esforç" i va agrair la tasca de Caixa Manresa en accions com aquesta, "que donen suport al talent i la innovació". Durant la seva intervenció, Huguet va fer referència a la creació del polèmic nou espai europeu d'educació superior que, segons va dir, s'ha de veure com una oportunitat i no com una amenaça.
El programa d'ajuts universitaris de Caixa Manresa és una iniciativa, en la qual participen cada any al voltant de 1.000 estudiants de tot el territori d'implantació de l'entitat. Aquesta participació fa que sigui una de les accions de l'entitat que té més ressò entre els joves. Per a l'adjudicació d'aquests ajuts es té en compte, únicament, el rendiment acadèmic dels sol·licitants, considerant la seva nota d'accés a la universitat. Al llarg de les onze convocatòries d'aquest programa s'han atorgat 5.200 ajuts, per un import total de 4.800.000 euros.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cinema


Javier Bardem i Jennifer Lawrence, protagonistes de 'Madre!'
ESTRENES | El director Darren Aronofsky torna als cinemes amb 'Madre!'

ESTRENES | El director Darren Aronofsky torna als cinemes amb 'Madre!'

Ricardo Darín és el president argentí a 'La cordillera' i 'La llamada', amb participació de TV3,...

ESTRENES | Tornen les aventures d´espionatge de la saga Kingsman

ESTRENES | Tornen les aventures d´espionatge de la saga Kingsman

'La Lego Ninjago pel·lícula' s'estrena en català en una cartellera on també destaca 'La reina...

El perillós truc de Dakota Johnson per rodar les escenes de sexe

El perillós truc de Dakota Johnson per rodar les escenes de sexe

Solia ser alguna cosa comú durant els primers compassos de la història

ESTRENES | L´oscaritzada Kathryn Bigelow irromp a la cartellera amb ´Detroit´

ESTRENES | L´oscaritzada Kathryn Bigelow irromp a la cartellera amb ´Detroit´

'Jacques', el biopic sobre l'odissea de Jacques Cousteau, completa les estrenes setmanals


Enllaços recomanats: Premis cinema