La pel·lícula de Woody Allen, Vicky Cristina Barcelona, es va endur el Globus d'Or com a millor pel·lícula en la categoria de comèdia o musical. El film, produït per Mediapro, es va haver de conformar amb un dels quatre guardons als quals optava. Vicky Cristina Barcelona també estava nominada en les categories de millor actriu secundària (Penélope Cruz), millor actriu (Rebecca Hall) i millor actor (Javier Bardem). La 66 edició dels Globus d'Or, que reconeixen la feina dels professionals del cinema i la televisió i que lliura l'Associació de Premsa Estrangera de Hollywoood, es va celebrar aquest diumenge a la matinada a l'Hotel Beverly Hilton de Los Angeles. L'actriu britànica Kate Winslet es va imposar a Penélope Cruz en obtenir el Globus d'Or com a millor actriu secundària pel seu paper d'exvigilant d'un camp de concentració nazi a El Lector. Winslet va fer doblet, ja que també va guanyar un altre Globus d'Or en la categoria de millor actriu dramàtica per Revolutionary Road, dirigida pel seu marit Sam Mendes i en la qual comparteix cartell amb Leonardo DiCaprio, amb qui ja va coincidir a Titanic. "T'he estimat durant tretze anys i la teva actuació en aquest film no és menys que espectacular", li va dir Winslet a DiCaprio des de l'escenari.

Javier Bardem, que no va assistir a la cerimònia, va perdre el Globus d'Or a millor actor de comèdia davant l'irlandès Colin Farrell, que l'ha obtingut pel seu paper a Escondidos en Brujas.

La triomfadora de la nit va ser la cinta Slumdog Millionaire, que es va endur els quatre guardons als quals optava, inclòs millor pel·lícula dramàtica -els Globus d'Or distingeixen entre drama i comèdia o musical- i millor director per a Danny Boyle. Slumdog Millionaire, rodada als carrers de Mumbai, amb un repartiment pràcticament desconegut, es va imposar als altres films nominats amb estrelles en els seus títols de crèdit, i va afiançar, així, el seu camí cap als Oscar. En canvi, les tres pel·lícules que, amb cinc nominacions cadascuna, lideraven els Globus d'Or, Doubt, Frost contra Nixon i El curioso caso de Benjamin Button, no es van endur cap guardó. Altres premiats han estat l'actriu britànica, Sally Hawkins, pel seu paper a Happy-Go-Lucky i l'actor Heath Ledger, que ha obtingut un Globus d'Or a títol pòstum pel seu paper del Joker a l'última entrega de Batman, El Caballero Oscuro. La premsa estrangera de Hollywood també ha reconegut el retorn de Mickey Rourke a la gran pantalla amb un Globus d'Or com a millor actor dramàtic per The Wrestler. "Ha estat un llarg camí de tornada", va dir Rourke, qui va donar les gràcies al director del film, Darren Aronofsky. El film ha obtingut un segon guardó com a millor cançó per a Bruce Springsteen.