María Trinitat Pérez de Miravete Mille, més coneguda artísticament com Mari Trini, va morir ahir a la nit als 61 anys a l'hospital Morales Meseguer de Murcia, segons fonts de la Conselleria de Sanitat.

Mari Trini va néixer a Caravaca de la Creu (Múrcia) el 12 de juliol de 1947 i va ser una cantant espanyola molt popular en els anys 70 i 80 amb 25 discos en el seu haver, alguns d'ells de gran èxit com "Escuchame", que incloïen temes com "Yo no soy esa", l'impacte de la qual la van confirmar com una de les cantautores més importants de l'època.

A finals de l'any 2005 va publicar un doble disc recopitalori i un vídeo, i des de l'any passat vivia en una urbanització als afores de Múrcia preparant el que anava a ser el seu concert de comiat de la seva carrera i un llibre de poemes, segons el web oficial de l'artista.

El 14 de setembre de 2005 va rebre un gran homenatge a la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) en reconeixement a la seva dilatada trajectòria artística, i la Regió de Múrcia va premiar a l'artista el 8 de març de 2008 amb el guardó de "Lluita per la igualtat".

Mari Trini no volia ser una "vella glòria" que es limités a repetir fins a la sacietat els temes de sempre i així tenia noves cançons que volia mostrar amb un nou segell "Divucsa", que volia que pregravés amb so dels 90 les seves millors cançons de sempre, segons la seva web oficial, en la que encara no s'ha penjat la notícia de la seva mort.

L'àlbum que va gravar en 1995 es va titular "Sin barreras" i va aparèixer amb tretze temes. A els anys 80 Mari Trini va publicar el treball "Oraciones de amor", al qual seguirà un any més tard "Una estrella en mi jardín" i amb la cançó que dóna títol al mateix va obtenir un dels seus majors èxits.