Explicacions en quatre idiomes, catlà, castellà, anglès i francès, permeten il·lustrar els turistes en la sardana a la Ciutat Comtal, gràcies a l'edició de 12.000 exemplers d'un tríptic que ha editat la Federació Sardanista de Catalunya, que n'ha fet la recopilació i l'Ajuntament de Barcelona, que s'ha encarregat de l'edició. Bartomeu Duran, president de la Federació ha manifestat que "era tan important com necessari per a Barcelona, com a cap i casal de Catalunya, preparar aquests cicles sardanístics".

Catorze entitats, entre agrupacions i grups sardanistes, Associacions de Veïns, Colles, Federacions de Carrers, l'Obra Sardanista Violetes del Bosc i la Unió de Colles s'encarreguen de la programació d'actes.

Pel que fa al text que acompanya el tríptic, explica la sardana com a dansa de caràcter típicament mediterrani, el signe d'acceptació de donar-se les mans i els valors que atresora la seva música i dansa, símbol de llibertat, respecte, solidaritat,, amor i pau. També fa referència a la formació de cobla, única al món i del fet que les viles i ciutats celebren les seves festes amb la sardana.