El canvi climàtic provoca que els peixos siguin cada vegada més petits, segons van revelar científics de l'Institut Leibniz de Ciències Marines (IFM-GEOMAR) de Kiel, nord d'Alemanya, en col·laboració amb investigadors francesos.

L'estudi posa de manifest que el canvi climàtic "té repercussions en el funcionament de tot l'ecosistema al complet", segons va afirmar ahir Ulrich Sommer, de IMF-GEOMAR.

L'estudi, basat en mesuraments realitzats en diferents zones hídriques, com el mar del nord i el Bàltic, assenyala que l'escalfament del planeta també està afectant la mida dels organismes d'aigua dolça.

Els científics van observar que a causa de l'escalfament dels mars, la proporció de peixos, bacteris i ?algues de gran mida es redueix, al mateix temps que augmenta el nombre d'espècies petites.

"La mida corporal d'aquests organismes resulta decisiu per als animals que devoren i per a aquells pels que són devorats", va insistir Sommer.

Així doncs, els animals arriben a la seva maduresa sexual amb poca talla, i un augment considerable de les espècies petites podria implicar que es devori més zooplàncton.

"A més, disminueix lògicament el valor científic de la pesca, atès que els peixos són més petits", va apuntar. L'estudi va ser publicat a la revista especialitzada Proceedings, editada per la National Academy of Sciences dels Estats Units.