??Fa cent anys, el periodista i escriptor Ferran Agulló va batejar el litoral de les comarques gironines amb el nom de Costa Brava. Al llarg d'un segle, aquest litoral ha anat forjant mites i realitats sota aquest nom que han acabat conformant la Costa Brava que coneixem avui. L'exposició "Costa Brava segle XXI" presentada per la Fundació Caixa Girona és una bona mostra del que aquests dos conceptes representen en la Costa Brava actual.

Fins al dia 4 d'octubre es pot veure a la Fontana d'Or de Girona el treball d'onze artistes de notable recorregut que ofereixen les seves mirades sobre indrets, paratges, sensacions i records relacionats amb la Costa Brava.

La particularitat més significativa d'aquesta mostra és que els artistes han experimentat amb nous llenguatges i recursos plàstics per plasmar les seves obres. El resultat és una exposició en què predominen els recursos multimèdia, la fotografia, el video i la performance i que juga amb l'espai que brinden les sales de la Fontana d'Or per reflectir els punts de vista dels artistes sobre la Costa Brava.

Amb aquest plantejament, l'organització ha volgut destacar la modernitat i la realitat que es viu actualment a la Costa Brava per sobre d'una imatge més tradicional. Segons el comissari de l'exposició, Daniel Giralt-Miracle, "aquesta mostra no pretén ser retrospectiva sinó prospectiva, actual", i és per això que s'ha decidit apostar per artistes d'avui que poguessin aportar una visió menys idíl·lica i més realista.

En aquest sentit, Giralt-Miracle també ha destacat que l'exposició respon a una qüestió de "sensibilitat més que de plasticitat". Malgrat l'enorme vinculació cultural que innumerables artistes -Josep Pla o Salvador Dalí entre molts altres- han tingut amb la Costa Brava, el comissionat de l'exposició ha optat per l'art contemporani i els artistes actuals.

Tal com apunta Giralt-Miracle, "el que volem ressaltar amb l'exposició són les visions actuals de la Costa Brava, perquè aquest és el llegat que deixarem per a les futures generacions".