el teatre, dins i fora dels escenaris Durant uns dies, Girona viu amb intensitat el fet teatral gràcies al Fitag.Els joves del Zagreb Youth Theatre van representar ahir "Cat Blues".El rodatge d'un film amb el Fitag com a tema va ocupar ahir diversos espais de la ciutat.

Durant uns dies, Girona bull d'activitat teatral; i és que amb el permís de Temporada Alta, la concentració d'espectacles que vénen de la mà del Fitag es deixa notar fins i tot als carrers de la ciutat. En la segona jornada de l'edició d'enguany del festival de teatre amateur, ja la novena, els carrers a l'entorn dels teatres gironins denotaven un pàlpit especial; i és que amb una mica de vista, era fàcil percebre qui dels passejants era un turista més, o un actor o actriu que aprofita la seva visita a la ciutat per veure algun espectacle al marge del seu propi.

La tarda arrencava amb la proposta croata del Zagreb Youth Theatre, amb Cat Blues. El departament d'Educació del Teatre Juvenil de Zagreb treballa amb infants i joves, i milers d'ells participen cada any en les seves propostes. En són més de 1.300 els qui participen en els tallers, i des del departament es té l'objectiu d'ajudar els alumnes més motivats i talentosos.

Ahir, aquesta joventut es deixava veure a La Planeta amb un conte on, malgrat no entendre (gairebé) ni una sola paraula del text -i és que es van fer petites adaptacions al castellà, picant l'ullet al respectable-, el públic va acabar aplaudint amb ganes.

Tot just acabant Cat Blues, els més viciats al teatre van tenir l'oportunitat de córrer cap al Teatre Municipal per veure Jordi Dandí o el marit confós, de la companyia Voramar Teatre d'Andratx. Aquesta va ser una proposta molt més formal, adaptació d'un Molière on, com era habitual en l'àcid francès, es carrega contra les estructures de classe i les normes socials de l'època.

Al vespre van arribar dos plats forts de la programació, ambdues des de Madrid: La cruzada de los niños de la calle, i una de les més esperades: Lavapiés de la companyia Otroteatro. Aquesta coproducció del Fitag serà l'obra més representada enguany, donat que es farà cada nit des d'ahir i fins a dissabte. També anit va ser el torn de Physical Theatre, dels alemanys Folkwang Hochschulle Essen, amb una proposta de teatre gestual plena de vigorositat i força escènica, que combina de manera imaginativa música, text i temàtica.