El videoartista finlandès Seppo Renvall, que en la pròxima Biennal de Venècia presentarà la sauna més gran del món, construirà al Festival Surpas de Portbou un prototip de sauna feta amb material reciclat.

En aquesta sauna tindrà lloc una actuació sorpresa, segons que han informat avui els organitzadors d'aquest festival de cultura lliure i popular que se celebra entre el 3 i el 5 de setembre a la ciutat fronterera amb França.

L'activitat de Renvall és una de les quals oferiran a Portbou els seixanta artistes participants en un festival que té com a característica principal incloure treballs que es van desenvolupant en ell, a manera de "work in progress".

El festival ofereix també música en directe, exposicions d'art contemporani i cinema amb les projeccions dels documentals "Ich bin Enric Marco", "En la encrucijada" y "A l'ombra d'una bandera", amb la pretensió d'establir un debat al voltant a la memòria històrica, inspirat en la figura del filòsof alemany Walter Benjamin que va morir a Portbou el 1940 mentre escapava dels nazis.