La presència de l'aclamat actor Brad Pitt va acaparar ahir l'atenció mediàtica al festival de cinema de Sant Sebastià, on va assistir per presentar la pel·lícula Malditos Bastardos, de Quentin Tarantino, actualment en exhibició a les sales comercials.

A la crítica no se li va escapar, però, que en la pugna per la Concha d'Or tindrà molt a dir la crisi matrimonial que ha filmat el director canadenc Atom Egoyan d'una parella consolidada a Chloe, una febril barreja de drama de personatges i thriller protagonitzada per Julianne Moore i Liam Neeson, que ahir va inaugurar la competició del festival.

Es tracta d'una pel·lícula sobre el matrimoni, sobre la manera de reinventar-lo una vegada i una altra per "continuar mantenit-lo viu", va comentar Egoyan, el qual teixeix una recargolada trama farcida de mentides i desig per recuperar el foc perdut de la parella.

Chole retrata les conseqüències del complex que s'apodera d'una dona, interpretada per Julianne Moore, quan deixa de sentir-se aractiva pel seu marit, al qual dóna vida Liam Neeson, i que passa el dia voltat de joves alumnes.

D'altra banda, el director i ?guionista Quentin Tarantino, que va presentar Malditos Bastardos, a la secció Zabaltegui del festival, es va confessar admirador dels cineastes espanyols Pedro Almodòvar i Jesse Franco. Malditos Bastardos ofereix una visió sarcàstica, en to de western, de l'Alemanya nazi.