Sis anys després de rebre el Premi Donostia, l'actor Robert Duval ha tornat al Festival de Sant Sebastià per presentar a competició la pel lícula "Get Low", del debutant Aaron Schneider, en la qual dóna vida a Mr.Bush, un ermità de Tenesse que en els anys 30 va organitzar en vida el seu propi funeral.

Bill Murray, Sissy Spacek i Lucas Black completen el repartiment de "Get Low", encara sense data d'estrena a Espanya i única producció nord-americana de les 17 que es presenten a concurs en la Secció Oficial.

"Quan em deien Bush a la pel lícula era com si em diguessin Franco", ha comentat l'actor, en to irònic i en espanyol, durant la presentació del film, encara que després de la roda de premsa ha confessat davant un reduït grup de periodistes que és "l'únic d'aquesta producció que no va votar a Obama".

Robert Duval, actor camaleònic on n'hi hagi, ha estat al llarg de la seva carrera des de "barber cubà, a ranger de Texas, passant per Stalin", perquè assegura que el que li agrada és "fer coses diferents". "Vull trobar papers que em sorprenguin i el cinema d'ara, sobretot l'independent, els ofereix molt bons, el problema és trobar diners per al finançament", ha afirmat.

En el seu afany per buscar nous papers, acaba de viatjar a Cuba amb Robert de Niro i Al Pacino, per rodar una "pel.lícula sobre tres homes que es retroben a l'illa 50 anys després. Ja està el guió, ara falta els diners", ha destacat.

El cineasta Aaron Schneider, guanyador d'un Oscar pel curt "Two soldiers" i que ha acompanyat Duval durant la presentació al costat del productor Dean Zaniuck ( "Camí de perdició", ha comentat que reunir un repartiment com el d'aquesta pel lícula "no va ser gens difícil des del moment en què Duval es va enganxar al projecte. Tothom volia rodar amb Bobby".

Pel que fa a tornar a posar-se darrere de les càmeres-va debutar com a realitzador amb "L'apòstol" -, creu que "dirigir és una extensió del treball d'actor" i que és "una cosa molt complicada", però no descarta rodar a l'Argentina, de on és la seva esposa, encara que "ella no està per la tasca".