Transformada en licàntrop que balla no al so de la Lluna plena, sinó al dels ritmes electrònics, la cantant colombiana Shakira ha presentat a Madrid el que defineix com el seu "disc més lliure", "Loba", que surt a la venda el 13 d'octubre.

"Des del principi sabia que volia explorar l'electrònica", perquè li sembla "un món molt excitant", ha explicat Shakira, a un grup de periodistes, al parlar sobre les motivacions que la van impulsar a buscar un canvi de registre per al seu setè disc d'estudi.

No obstant això, l'artista ha sabut respectar "la fusió de cultures", el caràcter ètnic que ha distingit la seva música i que, en "Loba", integra sons procedents de Colòmbia, Àfrica, l'Índia i l'Orient Mitjà.

Lluny de les connotacions negatives que el terme pugui comportar, Shakira defineix com a «loba» a "la dona d'aquests temps, les que estan en contacte amb els seus desitjos i els defensa aferrissadament".

La intèrpret, de 32 anys, considera que aquesta defensa a ultrança de les passions implica "el reconeixement d'un instint bàsic i primari" que habita "en totes les persones". "Volem semblar savis i educats, però tots tenim un costat salvatge i lliure", assegura.