El director canadenc Vicenzo Natali, autor de 'Cube', ha tornat al Festival de Sitges amb 'Splice', una pel·lícula "híbrida", a mig camí entre el terror i el 'monster movie', protagonitzada per Adrien Brody i Sarah Polley, una parella de científics que il·luminen un "Frankestein del segle XXI", ha dit avui el director en roda de premsa.

'Splice' s'estrena mundialment al Festival de Sitges, "el millor festival per al cinema fantàstic" i encara més aquest any, ja que la programació és "la millor de qualsevol festival, no només d'aquest gènere", ha opinat Natali. "Aquí està el meu públic", ha reblat. A mitjan març del 2010 s'estrenarà als Estats Units.

Natali s'ha inspirat en part en la primera adaptació de la novel·la de Mary Shelley, i dels seus protagonistes agafa els noms: Clive (Brody) i Elsa (Polley) creen un monstre "i es converteixen ells mateixos en monstres" quan l'experiment se'ls en va de les mans i veuen la humanitat i la salvatgia que van engendrar en Dren --'estudiós' al revés en anglès-- aquest nou i excepcional ser de laboratori amb el qual pretenen fer evolucionar l'espècie; però la naturalesa és incontrolable.

A la pel·lícula, de terror però "subtil, gens agressiva", el director s'ha intentat preguntar què passaria si tinguessin la capacitat de tocar les tecles fonamentals de la genètica una parella, sentimental i professional, alternativa, jove i atrevida. "La genètica ha patit una evolució com la d'internet", ha assegurat.

El guió, segons ha dit Natali i el guionista Doug Taylor, s'ha modificat durant 12 anys fins a aconseguir el definitiu, i al principi es va plantejar per a un curtmetratge i hi havia un personatge més amb el qual Clive tenia relacions i amb l'ADN de la qual feien l'experiment. "Aquesta pel·lícula ha estat com un part i hem vist com li creixien els braços i la cua", ha dit Natali en al·lusió a [Dren].

El pròxim projecte de Natali és 'High riser', una pel·lícula "per a tota la família" basada en una novel·la de J.G. Ballard, ha avançat avui.