El Centre Civic La Fàbrica de Celrà acull des de dissabte el rodatge de la pel·lícula Agnosia, el segon llargmetratge del realitzador Eugenio Mira. Eduardo Noriega i Bárbara Goenaga junt amb Sergi Mateu i Barbara Gedeck son els grans protagonistes del film. El rodatge del film a les instal·lacions del centre cívic ha comportat que des de dissabte passat fins a l'11 de novembre el servei de cafeteria i restaurant quedin interromputs. Malgrat això, el funcionament d'altres espais del centre no es veuran afectats.

Agnosia, un thriller ambientat a l'any 1908, és el segon llargmetratge del director alacantí, qui va debutar amb The Birthday Party, rodada en anglès amb un càsting encapçalat per Corey Feldman. El passat mes de setembre els responsables de producció van organitzar un càsting a la Casa de Cultura de Girona, obert a dones, homes i nens de totes les edats, per tal de reclutar extres per al rodatge de la pel·lícula.

El film està ambientat a la Barcelona de principis del segle XX i explica una història d'amor i espionatge en una societat molt marcada per les classes socials i enmig de les nombroses revoltes ?obreres. La protagonista principal és una jove que no pot utilitzar els sentits per una malaltia que pateix des de petita.

El rodatge d'Agnosia ja ha recorregut diversos indrets de Catalunya, passant pel Parc Nacional d'Aigüestortes, Igualada i Barcelona, entre d'altres.

Director amb projecció

Nascut a la localitat alacantina de Castalla, Eugenio Mira és un dels realitzadors amb més projecció dins del cinema espanyol actual. Amb una llarga experiència en el món del curtmetratge, Mira ha exercit diverses tasques dins del món del cinema, sent guionista, productor i fins i tot músic.

La seva estrena oficial com a director va arribar l'any 2000 amb el curtmetratge Fundido. El treball va rebre nombrosos aplaudiments per part de la crítica, el que el va situar com un realitzar amb gran projecció. Més tard, el 2004, Mira va posar-se darrere les càmeres per dirigir el seu primer llargmetratge, The Birthday Party, amb el qual es va consolidar com a director.