Salt han presentat aquest dijous la incubadora creativo cultural i de serveis auxiliars, que ha entrat a la convocatòria de l'Eix 1 del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) per als ens locals de les comarques gironines. L'objectiu de la incubadora és la creació d'ocupació lligada a la indústria cultural i creativa a Salt. La iniciativa es dirigeix a promoure i facilitar la creació d'empreses que treballin en l'àmbit de la cultura i els seus serveis auxiliars, oferint-los un espai i els recursos necessaris perquè puguin tirar endavant el seu projecte empresarial. La incubadora pretén ser un referent de prestigi i un pol d'atracció cultural i obrir nous mercats .

Al futur centre s'hi podran instal·lar empreses culturals i de serveis auxiliars de nova creació o en procés de consolidació. S'hi podran encabir estudis de gravació, creadors de pàgines webs, productors teatrals i musicals, estudis de disseny, segells discogràfics o estudis d'interiorisme i d'arquitectura.

Per accedir-hi, els emprenedors hauran de presentar un pla d'empresa viable econòmicament i tècnica i hauran de ser innovadores, és a dir, aportar un valor diferencial o representar una millora per a l'entorn local.

La incubadora podrà acollir dotze empreses que es podran estar fins a un màxim de tres anys en el centre. A partir de llavors, hauran de deixar l'espai a d'altres emprenedors. El nou centre comptarà amb un consell assessor que serà l'òrgan rector i en el qual hi seran representants de l'Ajuntament de Salt, investigadors universitaris, empresaris culturals i representants de la societat civil.

El centre, que ocuparà un espai d'uns 900 metres quadrats, tindrà tres treballadors: un tècnic gestor, un auxiliar administratiu i un tècnic creatiu, que ajudarà les empreses instal·lades a tirar endavant els seus projectes.

La incubadora creativo cultural i de serveis auxiliars de Salt es preveu que pugui entrar en funcionament el desembre del 2010 i compta amb una inversió prevista de més d'un milió d'euros.

Les actuacions són el resultat del conveni de col·laboració per a la cogestió i codecisió del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) signat entre el departament de Governació i Administracions Públiques i la Diputació de Girona. Així, el Departament de Governació finança el 50% del cost dels projectes a través del fons Feder, la Diputació de Girona n'aporta el 25% i l'altre 25% restant va a càrrec dels ens locals responsables dels projectes.

El conveni té com a principal objectiu realitzar una gestió més específica i concreta de les necessitats de cada territori, així com afavorir l'impuls de projectes d'innovació i desenvolupament econòmic a les comarques gironines.