Dues pel·lícules de producció espanyola ja s'han colat a la carrera per als Oscar. ´El Lince Perdido´ i ´Planet 51´ han estat preseleccionades per l'Acadèmia de les Arts i Ciències Cinematogràfiques d'Estats Units per a competir per l´Oscar a la Millor Pel·lícula d'Animació.

Una categoria en la qual competiran amb 18 títols entre els quals es troben alguns dels més taquillers de l'any com és el cas d´ ´Up´, la gran favorita. Entre les preseleccionades estan ´Ponyo en el acantilado´, ´Los mundos de Coraline´, ´Fantastic Mr. Fox´ de Wes Anderson, la francesa ´Panique au villag´e o 9, la cinta produïda per Tim Burton.

Planet 51 és una producció espanyola en més d'un 80% que ha costat més de 60 milions de dòlars, tot un record per al cinema estatal i més si parlem d'un gènere tan poc explotat en tot l´Estat com és el de l'animació.

La pel·lícula d'animació ´El Lince Perdido´, que conta amb la participació de Canal Sur Televisió que va destinar una inversió de 700.000 euros a aquesta pel·lícula, que es va estrenar el passat 25 de desembre del 2008 i ha obtingut en aquest 2009 el Goya de la mateixa categoria a la que està preseleccionat als Oscar.