Carles Raya, trompetista de la cobla Sabadell, ha estat el guanyador del XII Concurs per a Joves Compositors de Blanes. La peça presentada va ser Terranostra, i la dotació econòmica del premi, 1.200 euros. Aquest jove compositor ja havia participat en el certamen del 2007, i se'n va endur el premi popular, amb la peça L'àvia Teresa. Aquesta mateixa composició va ser finalista en el concurs "La sardana de l'any 2007". L'any passat, Carles Raya va conseguir un segon premi a Blanes, amb la composició Cent anys de Sardanes, escrita en homenatge a Manel S. Puigferrer, amb motiu del centenari del seu naixement. El jove músic també va guanyar en el mateix concurs blanenc el premi popular amb Recordant vells temps. Aquell any, el primer premi es va declarar desert.

Aquest any 2009, Raya també ha guanyat el 4rt premi en el concurs de composició de sardanes Ceret- Banyoles, celebrat a Ceret (Vallespir), el mes de novembre passat, amb la peça Carpe Diem.

Pel que fa al segon premi, amb una dotació de 600 euros, va ser per a Xavier González, i la peça, La plaça dels enamorats. González és un jove músic de Blanes, sorgit del col·legi Santa Maria i la seva formació de Banda i Cobla, on va tocar el clarinet i la tenora. González actualment és tenor i saxofonista de l'orquestra Girasol. Aquest jove blanenc també és va endur el premi popular, escollit per votació dels assistents a l'acte de presentació de les sardanes finalistes d'aquest concurs musical, que és l'únic d'aquestes característiques, per a menors de 25, a tot Catalunya. Amb anterioritat, el 2003 González va veure premiada en el mateix concurs la seva sardana Tot un món enrere, dins de la categoria sub-18.

Gerard Pastor, de Palau Solità i Plegamans, és l'autor de dues composicions presentades al concurs d'enguany, amb els títols Cristina Blanch i Benicadell, respectivament, que van resultar finalistes. Pastor, que va ser contabaixista de la cobla Contemporània, actualment està cursant estudis de grau superior de piano a l'Esmuc, a més d'estudis de direcció. Gerard Pastor havia estat premiat a Blanes l'any passat a la XI edició amb un segon premi ex aequo amb la peça La seriosa.

El jurat dels premis per a Joves Compositors de Blanes estava compost pel blanenc Jordi Molina, el sabadellenc Josep M. Serracant, i Jesús Ventura; músics, tots ells, de reconeguda vàlua.