Aquesta està sent una setmana intensa de presentacions teatrals a les comarques de Girona; i la darrera ha estat la del Teatre de Blanes, que no es queda enrere pel que fa al nombre d'estrenes i propostes per al primer trimestre de 2010. I és que com ve sent habitual, hi combinaran noms de primera línia de l'escena catalana amb música i un cicle nodrit dedicat al públic familiar.

Una de les obres més destacades suposa, a més, la seva estrena a Catalunya. Es tracta d'El encuentro de Descartes con Pascal Joven, la nova proposta de Josep Maria Flotats, que dirigeix i interpreta aquesta peça de Jean - Claude Brisville. L'espectacle suposa un pols interpretatiu entre el veterà actor, en la pell de Descartes, amb Albert Triola, que interpreta Blaise Pascal.

També passaran per Blanes dues propostes del Teatre Lliure. La primera, que es va poder veure a Girona per Temporada Alta, és el Nixon - Frost d'Àlex Rigola, en la seva versió "unplugged escènic". També aquesta obra és un duel d'intèrprets de primer ordre, que porten a escena l'històric combat televisiu entre Nixon (Lluís Marco) i el presentador David Frost (Joan Carreras). La segona proposta del Lliure és un text de David Mamet, interpretat per Ivan Benet, Pol López i Marc Rodríguez a les ordres de Julio Manrique. Es tracta de American Buffalo, una peça duta al cinema per Dustin Hoffman que parla de la importància de la fidelitat als propis principis.

Dins de la programació també cal destacar la nova proposta del teatre Goya: Un marit ideal d'Oscar Wilde, dirigida per Josep Maria Mestres. Es tracta d'una traducció i adaptació de Jordi Sala, crític teatral de Diari de Girona, i que interpreten Joel Joan, Abel Folk, Mercè Pons i Carmen Balagué, entre d'altres.

A banda, hi ha fins a sis propostes per a públic familiar, incloses dins el cicle Rialles.

Una de les novetats de la programació és la presentació de la campanya Aquest Nadal regala teatre. Amb cada entrada que es regali, el públic rebrà un paquet regal amb les entrades, així com una fotografia signada per un dels actors protagonistes de l'obra per a la qual s'hagin adquirit seients.