El Govern ha aprovat destinar 2 milions d'euros a la compra de fons per a les biblioteques de Barcelona i Girona. Es concretarà en dos convenis de col·laboració que signarà amb les diputacions de Barcelona i de Girona, segons els quals la primera rebrà 1,4 milions d'euros per a l'adquisició de fons bibliogràfics i la segona, 600.000 euros. A més, s'han destinat 5 milions d'euros a la compra de fons bibliogràfics per a Lleida i Tarragona i per als serveis bibliotecaris d'àmbit nacional: adquisició de recursos per a la biblioteca electrònica; adquisició de fons de la Central de Préstec i Serveis especials (CePSE); adquisició de lots fundacionals i lots de suport, adquisició de publicacions periòdiques.

En els darrers tres darrers anys, la inversió total en la compra de fons bibliogràfics ha estat de 21 milions d'euros. Això ha permès incrementar notablement el fons de les biblioteques catalanes, que ha passat de 9 milions de documents l'any 2006 a 11,2 a finals de 2008. Aquests més d'11 milions de documents ocupen en total uns 320 quilòmetres lineals de prestatgeria, aproximadament la distància que hi ha entre Roses i Amposta. D'altra banda, des del 2007 s'han construït 57 noves biblioteques arreu de Catalunya.

Des de l'1 de desembre passat només cal disposar d'un sol carnet de biblioteca per accedir a qualsevol de les 332 biblioteques públiques.