L'actor i showman valencià Joan Monleón va morir ahir a l'edat de 73 anys a València a causa d'una afecció cardíaca, segons van confirmar fonts pròximes a l'artista. L'intèrpret, que es va fer molt popular, entre altres treballs, a la seva labor de presentador d'El xou de Joan Monleón en la cadena televisiva Canal 9, es trobava ingressat des de fa uns dies a l'hospital 9 d'Octubre de València afectat d'uns problemes cardíacs que, finalment, no ha pogut superar.

Les restes de Joan Monleón van romandre al tanatori Municipal de València i avui se celebrarà un acte al cementiri municipal abans de procedir a la incineració.

Joan Monleón va néixer a València el 1936 i va dedicar la seva vida a la cultura en un sentit ampli, ja que va ser cantant -va fer una incursió en el món de la música com a líder del grup folk Els Pavesos, que va destacar per la seva vessant crítica i de recuperació del repertori tradicional valencià- i el cinema, amb la seva participació en cintes com La Rossa del barEl vicari d'Olot, de Ventura Pons.

A més, es va convertir en una cara famosa gràcies a la seva aparició en la petita pantalla a El xou de Joan Monleón on va popularitzar la famosa "paella russa". El programa va ser considerat el primer talk show del País Valencià i es va emetre durant els primers anys de la televisió valenciana. El 2008, l'artista va rebre un homenatge per tota la seva carrera en el Festival de cinema en valencià Inquiet per reconèixer el seu "atreviment i aportació cultural".