El lloretenc Joan Domènech ha dedicat un segon treball biogràfic al seu oncle i padrí , el compositor Domènech Moner i Basart (1907-2003). En aquesta ocasió es tracta del volum, el número 30, de la col.lecció MOS -que edita el GISC (Grup d'Informadors Sardanistes de Catalunya)-.

El llibre ha estat prologat per l'historiador Agustí M. Vilà Galí, que indica: «L'activitat sardanista de Domènech Moner dóna peu a Joan Domènech, bon coneixedor de l'àmbit sardanista i promotor de bon nombre d'activitats en aquest camp, a proporcionar-nos un extens recull de l'evolució sardanista, que és molt més que una simple relació, és una enciclopèdia per als estudiosos d'aquest moviment a Catalunya que, fins i tot, ultrapassa el període d'activitat del biografiat».

El llibre, titulat Doménech Moner i Basart, un compositor lloretenc a Barcelona, conté 18 capítols que abasten gairebé 500 pàgines, on Joan Domènech explica vivències, anècdotes i records a l'entorn del mestre Domènec Moner i Basarta, a qui algú va definir com un «romàntic actualitzat».

Afincat a Barcelona des que era un infant, Domènech Moner va cursat estudis musicals a la ciutat comtal i, als catorze anys, va escriure la seva primera sardana, Aimada Joaquima, que encara avui figura en el repertori d'algunes cobles.

Desaparegut el 2003, el músic mai va renunciar als seus orígens lloretencs, ni a les seves grans aficions: la música, l'excursionisme i la fotografia. Amb un èmfasi especial en la seva manera de sentir i de gaudir de la música, tot repassant la seva sensibilitat per la sardana i el cant coral.

Quan Lloret de Mar va ser proclamada Ciutat Pubilla de la Sardana, el 1971, va ser Domènech Moner l'autor de la sardana emblemàtica del pubillatge, Lloret, Ciutat Pubilla que van estrenar els Montgrins. Més trad, l'autor en va fer una transcripció per a orquestra de corda, que va estrenar a Lloret, l'Orquestra de Cambra de Girona, sota la batuta de Lluís Albert, el 1983.

Joan Domènech, el 1991 ja va biografiar el seu oncle Domenenhc Moner, un compositor lloretenc, un llibre que va ser el número 1 de la col.lecció Biografies de Lloretencs, editada per l'Ajuntament de Lloret de Mar.

L'any 2001 Joan Domènech va presentar la biografía d'un altre compositor, en aquell cas escalenc, amb el títol Lluís Albert, un home apassionat, corresponent al volum número12 de la col·lecció MOS.