El cinema català ha estat reconegut després que Mar Coll aconseguís el premi a la millor direcció novell per ´Tres dies amb la família'. I Edmon Roch va guanya el guardó al millor documental amb el seu 'Garbo.

Els pronòstics s'han complert aquesta nit i la gran favorita, 'Celda 211', de Daniel Monzón, s'ha convertit en la guanyadora de la nit del cinema espanyol amb vuit Goya dels 16 als quals optava.

A més del Goya a la millor pel·lícula i millor director de 2009, va veure reconegut gairebé tots els treballs dels seus actors: Luis Tosar (Millor Actor), Alberto Ammann (Revelació) i Marta Etura (Repartiment), així com a Millor Guió Adaptat, Millor So i Millor Muntatge.

La part tècnica se la va endur 'Ágora', d'Alejandro Amenábar, també premiat com a Millor Guió Original (al costat de Mateo Gil), que va reunir un total de set Goya dels 13 als quals optava, entre d'altres Efectes especials o Vestuari.

Lola Dueñas, pel paper de la seva vida a 'Yo, también', va arrabassar a la internacional Penélope Cruz ( 'Los abrazos rotos'), Maribel Verdú ( 'Tetro') i Rachel Weisz ( 'Àgora') el Goya a la Millor Actriu. Fernando Trueba, que optava a nou premis, no es va portar cap.

Pedro Almodóvar va ser la gran sorpresa de la nit, en aparèixer a l'escenari en l'últim moment per lliurar el Goya a la Millor Pel·lícula. La seva presència a la Gala no estava prevista, ja que fa anys que no anava a la cita, va dir que va ser perquè el president de l'Acadèmia, Álex de la Iglesia "és molt pesat i ha insistit fins a la sacietat ". "Jo tenia els meus peròs", va dir.