La directora espanyola Isabel Coixet ha afirmat avui que la Berlinale és el festival de cinema "més autèntic i real que existeix, on la gent surt amb ganes de fer pel•lícules" i ha afegit que, en els pocs dies que porta per Berlín, diversos productors li han ofert, "ja, quatre cintes per dirigir".

Coixet ha concedit una entrevista després de la seva participació en el Talent Campus, un apartat de la Berlinale en què uns 350 joves de tot el món, interessats pel cinema, tenen trobades amb productors i directors internacionals.

Per a la directora, el més important a l'hora de fer cinema és "no deixar-se portar, sobretot al principi, per l'amargor de pensar que altres triomfen i jo no".

Segons aconsella als nous joves creadors, "tota l'energia que es perd amb aquest tipus de pensaments negatius no serveix per a res. L'important és fer la pel•lícula".

En aquest sentit, la directora catalana recorda com ella mateixa va caure en aquest error i es va mantenir vuit anys sense fer cinema, després de la seva primera pel•lícula, "Cosas que nunca te dije" el 1995.

A la Berlinale, Coixet se sent com "a casa", ja que aquest va ser el festival que la va donar a conèixer fa 18 anys i al qual ha tornat en cinc ocasions, algunes d'elles per competir a la secció oficial amb "Mi vida sin mí" (2003) o "Elegy" (2008) i altres com a jurat, com en l'edició anterior.

La Berlinale és un festival "pur, on vas amb ganes de fer cinema", al contrari del que passa en altres catifes vermelles "on tot es basa en el glamour, i de vegades en un glamour artificial".

Durant aquests dies, Berlín "s'omple de persones interessades en el món del cinema i es parla de cinema de veritat", afirma la directora.