La versió d´'Alícia al País de les Meravelles' de Tim Burton és una de les estrenes més esperades de 2010. Però el públic d'alguns països podria quedar-se sense veure a la gran pantalla l'aventura fantàstica en 3D de Burton. El motiu: l'estratègia de Disney a l'hora de llançar el DVD no convenç a algunes de les distribuïdores europees.

De moment són els cinemes britànics i holandesos els que s'han sumat al boicot a la superproducció de Disney després de conèixer que la companyia del ratolí Mickey té previst llançar la versió en DVD i Blu-Ray d'Alícia al País de les Meravelles només tres mesos després de la seva estrena als cinemes.

Un pla estratègic amb què Disney vol fer més caixa per les vendes domèstiques però que vindria a incomplir el pacte amb les distribuïdores perquè el llançament del DVD no es produeixi fins almenys quatre mesos després de l'estrena en cinemes de la pel·lícula. I les companyies propietàries dels cinemes no estan disposades a quedar-se de braços creuats i ja han llançat un desafiament a La Fàbrica dels Somnis.