La Fiscalia demana any i mig de presó per a David Dalmau, creador amb el seu germà de la firma de moda Custo Barcelona, per haver comercialitzat roba amb estampats del "Piolín" sense l'autorització de Warner Bros, titular dels drets sobre el personatge d'animació.

En un acte, al qual ha tingut accés Efe, el titular del jutjat d'instrucció número 10 de Barcelona ha acordat enviar a judici David Dalmau i la dissenyadora Carmen G., autora de les peces que lluïen estampats del "Piolín", per un delicte contra la propietat industrial i intel·lectual.

La causa penal es va obrir arran d'una denúncia presentada pels representants legals de Warner Bros a Espanya, després de detectar que la temporada de l'any 2005 es van vendre peces de vestir amb estampats del "Piolín" als establiments de Custo Barcelona de la capital catalana, gestionats per l'empresa Blue Tower S.L. de la qual David Dalmau és administrador únic.

Els representants de Warner Bros, que exerceixen l'acusació en la causa, van enviar a l'abril de 2005 un burofax a Blue Tower per comunicar-li la prohibició expressa de continuar reproduint a les seves peces la imatge gràfica del personatge de fantasia en format peluix "Twwety", conegut a Espanya com "Piolín".

Això no obstant, segons manté Warner en el seu escrit d'acusació, l'empresa els va contestar negant que reproduís el "Piolín" en els seus dissenys i comprometent-se a no fer-ho en el futur, però va continuar comercialitzant les peces amb la reproducció no autoritzada del cèlebre ocellet.

Al juliol de 2005, arran de la denúncia de Warner Bros, la Guàrdia Civil va inspeccionar un establiment de Custo Barcelona i va confiscar 18 peces que reproduïen la imatge estampada de la icona infantil.

Per aquest motiu, el ministeri públic demana per als imputats una condemna d'any i mig de presó, així com el pagament d'una multa de 18.000 euros i la indemnització que es fixi en sentència per a Warner Bros Entertainment pels perjudicis econòmics ocasionats pel plagi del seu popular personatge.

També sol·licita que es declari responsable civil subsidiària del pagament d'aquestes indemnitzacions l'empresa que gestiona les botigues de Custo Barcelona, marca que fa poc més d'un any va amenaçar de demandar la firma de moda Desigual per considerar que imitava els seus productes de forma sistemàtica.

La defensa dels dissenyadors, de la seva banda, demana la lliure absolució per als seus clients, al·legant que en cap moment van pretendre copiar l'ocell que té registrat la companyia Warner Bros.

Segons la versió que mantenen els imputats en el seu escrit de defensa, les peces creades per Carmen G. incloïen estampats de diferents animals, entre ells ocells o elefants, entremesclats amb imatges de noies joves, "dissenys aquests molt característics de la marca Custo Barcelona".