En tierra hostil va guanyar aquest diumenge el premi a la millor pel·lícula en els BAFTA britànics. La seva directora, Kathryn Bigelow, competia per aquest guardó amb el seu exmarit James Cameron, el director d'Avatar. En tierra hostil, que mostra el treball d'una brigada nordamericana de desactivació d'explosius a l'Iraq, que tenia un total de vuit nominacions, va rebre també els premis al millor director, so, muntatge, fotografia i guió original.

El premi al millor actor va ser per a Colin Firth per Un hombre soltero. Firth competia amb George Clooney. El premi a la millor actriu va ser per a Carey Mulligan per Una educación.

Tal com passarà d'aquí a un parell de setmanes en els Oscar de Hollywood, En tierra hostil i Avatar ostentaven la majoria de les nominacions BAFTA amb vuit nominacions cadascuna, de la mateixa manera que Una educación. La pel·lícula de Cameron, va haver de conformar-se amb tan sols dos dels BAFTA en categories tècniques.

Bigelow es va convertir en la primera dona en guanyar el BAFTA a la millor direcció i diu que espera no ser l'última.

"La lluita de les dones per l'equitat és una lluita constant, de manera que si això pot ser un far de llum, aleshores és meravellós", va dir Bigelow a la premsa després de rebre el seu BAFTA en la daurada esplendor del Royal Opera House de Londres.

Cameron estava entre l'audiència, i Avatar, el major èxit de taquilla de la història, va guanyar només dos premis, disseny de producció i efectes visuals especials. ?Bigelow va baixar el perfil a la suposada rivalitat entre l'exmatrimoni. "Ha estat un honor", va dir ella. "Específicament, amb Jim som molt bons amics. Penso que estem ?orgullosos i, per altra banda, ?penso que serà així per molt de temps", va declarar la guanyadora.

En tierra hostil, amb un pressupost i guanys insignificants davant de les d'Avatar, segueix a una ?unitat d'eliminació de bombes a l'Iraq, i captura la tensió i perill mentre busquen desactivar bombes. "Penso que tots sentim una responsabilitat increïble per honorar la gent en la pel·lícula i honrar un guionista que va arriscar la seva vida per capturar la tragèdia i el caos de la guerra", va comentar Bigelow.

"M'agradaria aprofitar aquest èxit per fer una crida perquè mai s'abandoni la necessitat de trobar una solució per a la pau", va dir la directora. El guionista Mark Boal també va obtenir un premi al millor guió original.