El rector de la Universitat Abat Oliba CEU, Carlos Pérez del Valle, creu que les universitats privades, de la mateixa manera que les públiques, haurien de rebre fons públics per finançar la seva investigació, ja que els seus beneficis reverteixen en tota la societat.

En una entrevista concedida a l'Agència EFE, el responsable d'aquesta universitat privada ubicada a Barcelona assegura que els centres d'educació superior que es nodreixen de fons privats haurien de tenir també més suport institucional i lamenta que ara manquin d'aquest suport.

La Universitat Abat Oliba de Barcelona, que compta amb un miler d'estudiants, va ser reconeguda com a universitat privada amb l'aprovació de la llei catalana dels centres d'educació superiors privats el 2003, i forma part del grup, de tradició catòlica, CEU.

"Les universitats privades estan infradotades en investigació", assegura Pérez de la Vall, que considera que, malgrat ser centres privats, haurien de comptar amb més suport institucional i certs beneficis, com opcions preferencials en la cessió de sòl públic.

Garantir un finançament suficient de les universitats és un repte a l'escenari actual de crisi econòmica no només per als centres públics -que reclamen més recursos a la Generalitat-, sinó també per als privats, que es veuen ?obligats a buscar fons privats i a potenciar instruments com les associacions d'exalumnes.

"Sabem que som una universitat privada i assumim que per les nostres pròpia condició no hem de rebre finançament des del punt de vista de la docència; però moltes universitats privades estem d'acord que això no implica que no hàgim de rebre ajuda pública per a la investigació", explica. Així, apunta que "per a la investigació cal demanar diners", i lamenta que la falta de recursos públics provoqui un "efecte tap" perquè "si no et financen no hi ha grups d'investigadors que busquin més fons".