Roman Polanski ha deixat de banda per un instant els seus problemes amb la justícia i estrena 'The ghost writer', un film que arriba a la cartellera acompanyat per 'Las viudas de los jueves', de Marcelo Piñeyro, o la cinta d'animació 'Cómo entrenar a tu dragón'.

El més nou de Roman Polanski

Encara que les seves preocupacions actuals s'estenen més enllà de la gran pantalla, el director Roman Polanski continua la seva producció cinematogràfica amb 'The ghost writer', un thriller protagonitzat per Ewan McGregor i Pierce Brosnan, pel qual el cineasta va obtenir l'Ós de Plata a la Berlinale.

Les memòries de l'exprimer ministre Adam Lang (Brosnan) semblen un encàrrec enverinat, ja que el redactor anterior va morir en un misteriós accident. Aquesta circumstància no fa enrere a "L'Escriptor" (McGregor), que durant la seva investigació per a elaborar la biografia del polític descobrirà foscos secrets que relacionaran Lang amb la CIA.

'Las viudas de los jueves', un atac a les convencions socials

Després de cinc anys d'absència, el realitzador argentí Marcelo Piñeyro - 'Tango feroz', 'Kamtxatka' - torna a les sales amb 'Las viudas de los jueves', un drama que ataca les convencions socials instaurades en els barris privats de classe alta.

'Dear John' reflexiona sobre la fortalesa de l'amor

El cineasta suec Lasse Hallström - 'Les normes de la casa de la sidra', 'Chocolat' - dirigeix a Channing Tatum i Amanda Seyfried a 'Dear John', un drama romàntic basat en la novel·la homònima escrita per Nicholas Sparks.

Després de dues setmanes d´una aventura estiuenca, John (Tatum) i Savannah (Seyfried) s'acomiaden per tornar a les seves respectives ocupacions, ell a les forces armades i ella a la universitat. Comencen llavors una relació per correspondència amb la que floreix l'amor, però aquest els posarà a prova quan esdevingui una inesperada tragèdia.

Hipo, un jove viking, t'ensenya a entrenar el teu drac

Els cineastes Dean Deblois i Chris Sanders signen 'How to train your dragon', film d'animació que narra les divertides peripècies d'un jove víking que decideix rebel·lar-se contra les normes establertes.

Hipo viu a la imaginària illa de Melman, un món fantàstic habitat per víkings i dracs. Quan arriba el moment de matar una d'aquestes mítiques criatures, Hipo sent compassió per ella i acaben fent-se amics, provocant una controvertida situació que canviarà per sempre el futur de la seva tribu.

'Nuestros hijos nos acusarán', un documental necessari

El documentalista francès Jean-Paul Jaude ataca les consciències amb 'Nos enfants nous accuseront', una cinta sobre la iniciativa empresa en un petit poble gal per fer front als problemes de salut derivats de l'ús de productes químics en l'agricultura.

'Ajami', vides creuades en les ciutat de Jaffa

Els directors Scand Copti i Yaron Shani arriben a les sales amb 'Ajami', coproducció alemano-israeliana que narra una dramàtica història de vides que es creuen en la recerca d'una oportunitat per sortir de les seves respectives penúries.

El barri d´Ajami, a la ciutat israeliana de Jaffa, és l'escenari on confluiran els destins de Nasri (Fouad Habash), Omar (Shahir Kabah), Malek (Ibrahim Frege), Binj (Scand Copti) i Donant (Eren Naim ), cada un d'ells turmentats per diferents qüestions que acabaran per esclatar en un punt comú.