El cineasta francès Louis Leterrier firma el luxós «remake» del film d´aventures mitològiques que va posar fi a tota una era d´efectes visuals firmats per Ray Harryhausen El 1981, un director avui oblidat, Desmond Davis, dirigia Furia de Titanes, una molt notable traducció visual del mite de Perseu i la seva èpica croada per rescatar la princesa Andròmeda de les urpes de la Medusa.

Si el film és recordat no és tant per la seva direcció, funcional i prou, o pel seu extens repartiment, encapçalat per un actor tan poc idoni com Harry Hamlin. El veritable motiu resideix en els magnífics efectes visuals de Ray Harryhausen, un prodigi d´inventiva que encara avui no han pogut ser substituïts per cap efecte digital. Estava cantat que algun gran estudi s´aventuraria a fer-ne un remake i aquest arriba amb un pressupost de 70 milions de dòlars (prou modest, atesa la complexitat tècnica) i sota la direcció del francès Louis Leterrier, que s´ha guanyat les simpaties de Hollywood gràcies a les recaptacions de Transporter 2 i El Increíble Hulk.

L´argument és idèntic, però el projecte presenta unes quantes i notòries diferències respecte a l´original. Les primeres imatges apunten a una versió molt més naturalista, més física i menys colorista, de la història; i Leterrier és un cineasta de solvència contrastada a l´hora d´integrar efectes visuals en una narrativa més o menys clàssica. En el que sí s´assemblen les dues adaptacions és en un repartiment que alterna rostres prometedors amb d´altres de plenament consolidats. Així, el protagonista està interpretat per l´australià Sam Worthington, sens dubte la principal troballa de Terminator Salvation i Avatar; Zeus és Liam Neeson, l´actor ideal per prendre el relleu a l´inoblidable Laurence Olivier; i Ralph Fiennes es posarà en les temibles carns d´Hades. El planter es completa amb secundaris com Gemma Arterton (descoberta a Quantum of Solace), Alexa Davalos, Danny Huston, Jason Flemyng, Mads Mikkelsen, Pete Postlethwaite, Izabella Miko i Liam Cunningham.