El cantant Joan Manuel Serrat va afirmar ahir que la seva nova gira Hijo de la luz y de la sombra, en homenatge a Miguel Hernández, serà "diferent" a totes les altres, perquè el "protagonisme" recaurà "absolutament" en les cançons, els poemes, les cartes i les acotacions del poeta.

Serrat va realitzar aquestes declaracions en una roda de premsa oferta a Elx, on demà començarà aquesta gira que commemora el centenari del naixement del literat d'Oriola, i que dimecres que ve, dia 28, el portarà a l'Auditori de la Devesa de Girona, amb totes les entrades ja exhaurides des de fa dies.

Malgrat que la data prevista per donar començament a la presentació de l'àlbum, que ja és disc de platí, era el passat 27 de març, el concert inaugural va haver de ser traslladat al pròxim 23 d'abril, després que el cantant hagués de ser operat d'urgència per extreure-li un nòdul al pulmó.

En aquest sentit, Serrat va explicar que ja està recuperat de la seva intervenció quirúrgica i que es troba "en condicions d'afrontar aquest fantàstic repte", que és iniciar divendres els concerts de Hijo de la luz y de la sombra.

L'artista va insistir que en aquest concert "tot passa absolutament pel poeta", de manera que "es crea una dramatúrgia i un dramatisme en tot l'espectacle únic" respecte a les seves actuacions musicals anteriors.