22 Dijous d'Abril

CONTEMPORÀLIA / GEOGRAFIA

Conferència «Wikiloc o rutes del món a la web», a càrrec de Jordi Ramot, creador de Wikiloc. Jordi Ramot és l´impulsor de Wikiloc, un espai a la xarxa on compartir rutes de muntanya que s´ha convertit en una eina universal amb més de 100.000 rutes d´arreu del món. Aquest projecte d´intercanvi de coneixement, nascut a Girona, aglutina rutes que l´internauta pot estudiar amb gran realisme amb el suport d´eines virtuals tan reconegudes com Google Maps o Google Earth. Dins del cicle de conferències Què GEO-fem?

HORA 20 h

LLOC Aula Magna

ORGANITZA Servei de Sistemes d´Informació Geogràfica de la UdG (SIGTE) i Casa de Cultura de Girona

QUÈ GEO-FEM?

Girona, abril de 2010

La informació geogràfica és fonamental en moltes situacions i problemes quotidians: preveure els efectes d´una tempesta, la localització d´embussos, o simplement la preparació d´un viatge. En els darrers anys les noves tecnologies han significat un enorme canvi en aquest àmbit amb el desenvolupament d´eines com el GPS, Google Maps, Google Earth o Panoramio. Per aquest motiu, el Servei de Sistemes d´Informació Geogràfica de la Universitat de Girona (SIGTE) i la Casa de Cultura de Girona han impulsat conjuntament un cicle de conferències de divulgació sobre l'ús i la incidència social i científica d´aquestes noves tecnologies, les anomenades Geo-TIC.

QUÈ GEO-FEM consta de quatre conferències que tindran lloc setmanalment, els dijous, entre el 15 d´abril i el 6 de maig de 2010 i tractaran les noves eines d´informació de forma genèrica, però també es posaran damunt la taula els exemples del Consorci de les Rutes Verdes de Girona, que ha apostat per les noves possibilitats i ha creat les anomenades e-rutes, o del projecte Wikiloc, una pàgina web gratuïta on persones de tot el món comparteixen més de 100.000 rutes. El cicle plantejarà també els límits de l´actual model de creixement urbà, amb grans concentracions demogràfiques, i la necessitat d´integrar la tecnologia a la ciutat.

Totes les conferències tindran lloc a l´Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona a les vuit del vespre, amb entrada lliure.