L'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest (PSC), fa pocs dies, es va reunir amb el conseller d'Educació Ernest Maragall. Segons va explicar al programa Fil Directe de Ràdio Olot, l'alcalde va demanar un projecte d'ampliació de l'Escola d'Art i Disseny. "Aniria molt bé que abans de les properes eleccions els equips tècnics encarreguessin el projecte", va dir. Sacrest va destacar la importància de disposar del projecte perquè d'ara a un any i mig tingui lloc la licitació de l'obra.

La intenció és ampliar el centre educatiu amb l'antiga fàbrica de can Sacrest, propietat municipal. Ara, a l'Escola Superior d'Art i Disseny hi estudien 414 alumnes. El projecte d'ampliació ha d'ajuntar d'una manera efectiva l'estructura d'un convent del segle XVII amb una fàbrica de començaments del segle XX. Ara, existeix el preprojecte de l'arquitecte Joaquim Vayreda, amb 4 escenaris.

Sacrest va justificar l'ampliació amb el fet que es tracta de l'únic centre, on es poden fer les especialitats de disseny gràfic i de disseny d'interiors. L'alcalde va apuntar que en la resta d'escoles de disseny del Principat només es fa una especialitat. "Excepte a la Llotja de Barcelona, on en fan quatre", va precisar. L'alcalde va destacar que a partir del mes de setembre les dues especialitats de disseny que imparteix el centre tindran la consideració de graus universitaris. Així l'Escola d'Art d'Olot serà una de les 7 seus catalanes, on s'impartiran els graus de disseny. Olot tindrà els estudis universitaris que reclama, encara que en un principi el municipi demanava una facultat d'art.

El perill de la desaparició dels estudis de pintura i escultura va preocupar els alumnes d'aquestes especialitat. Fa uns mesos, els alumnes van fer uns funerals simbòlics per les especialitats artístiques. Els alumnes es queixaven que la direcció del centre tenia una tendència envers els estudis de disseny que perjudicava els estudis d'art. Al finals els estudis d'art continuaran però seran la part petita de l'Escola.