La companyia d'Arbúcies Teatre de Guerrilla va estrenar amb èxit de públic i bona crítica el monòleg El Xarlatan, escrit, dirigit i interpretat per Quim Masferrer.

Després dels espectacles de dos, tres i cinc actors, Masferrer es va imposar el repte de pujar a l'escenari en solitari per a recuperar la figura romàntica d'un personatge tan excèntric i alhora entranyable com és la del xarlatà que, de poble en poble, oferia remeis , beuratges i solucions definitives i miraculoses a tot tipus de problemes.

La imitació satiritzada, com no podia ser menys de l'estil propi del "guerriller", l'obra sosté que al loquaç venedor que abans ocupava carrers i places, avui dia se li ha multiplicat la competència amb l'aparició de disciplines miraculoses per al benestar de la societat. En l'obra va posar com a exemple l'homeopatia i l'acupuntura, cronoteràpia i biorresonància, energia curativa "i altres conceptes que ja formen part del vocabulari quotidià". Va ser així com Masferrer va parlar, gesticular i es va moure com peix a l'aigua projectant la visió àcida, irònica i còmica sobre la infinitat de mètodes, règims, dietes i tractaments alternatius per a viure més i millor i, de retruc, "omplir les butxaques dels terapeutes que no sempre gaudeixen de la preparació i coneixements necessaris per exercir", segons l'actor. En realitat, el debut divendres passat al Teatre Auditori de Calldetenes d'El Xarlatan es va convertir en una autèntica sessió de risoteràpia. Els prolongats aplaudiments ho varen testificar.