No és que la cultura no atregui públic, però en un dia qualsevol la Casa de Cultura no experimenta la mateixa afluència d'usuaris d'ahir, i que previsiblement també tindrà al llarg del matí d'avui. I és que l'equipament va acollir un càsting per a la nova pel·lícula de Morena Films, productora entre d'altres films de Celda 211. En aquest cas, i com ja ha passat en d'altres ocasions, es tracta d'una pel·lícula d'època (ambientada ara al segle XVI), i que porta per títol El Monje. Estarà dirigida per Dominik Moll, i al repartiment comptarà amb Vicent Cassel, Sergi López, Jordi Dauder i Geraldine Chaplin.

La multitudinària convocatòria d'aquests dos dies té com a objectiu, explica la directora de càsting Sandra Sánchez, trobar fins a 300 figurants que rodaran el proper mes de juny una espectacular escena a l'entorn de la catedral de Girona. Es tracta d'una processó en què prendran part aquests extres, que òbviament i per exigència històrica no poden dur tatuatges, pírcings o talls de cabell moderns.

Sánchez ha treballat en altres projectes a Girona, com la recent Agnòsia El perfum, i explicava ahir que ja compta amb alguns col·laboradors fidels a la ciutat: "Hi ha figurants que ja ens coneixen i que sempre volen treballar amb nosaltres, i amb els quals comptem perquè l'experiència de rodar a la ciutat sempre és molt bona".

Una de les preocupacions de Sánchez en aquesta ocasió, no obstant, és poder trobar una dotzena de dones grans, al voltant dels 80 anys, perquè són "essencials" per a l'escena. Per aquest motiu, vol animar les interessades a passar aquest matí per la Casa de Cultura i participar al càsting.

El rodatge ja ha passat pel monestir de Santes Creus; el 7 de juny serà el torn de Girona, abans de traslladar-se a França i a les Bárdenas Reales, a Navarra.