L'actor australià es va convertir ahir en l'estrella de la jornada inaugural de Canes 2010, on va presentar l'espectacular Robin Hood, de Ridley Scott. En absència del cineasta i flanquejat per Cate Blanchett, que hi encarna una Lady Marian de perfil feminista, Russell Crowe va provocar un deliri cinèfil que contrasta amb la més absoluta indiferència de la critica amb la pel·lícula.

Producte entretingut per a passar una tarda ben distreta de cine, aquest Robin Hood se'n va als origens de la llegenda i les aventures del justicier de Sherwood les deixa per a una probable seqüela. Es limita a explicar com l'arquer Robin Longstride descobreix les seves arrels, en tornar de la creuada al servei de Ricard Cor de Lleó, i lidera el combat dels anglesos contra la invasió francesa, fins que el flamant rei Joan el declara proscrit.

A Russell Crowe només li va fer una mica d'ombra el director nord-americà Tim Burton, president de jurat. Tot de dibuixos seus decoren els vestíbuls del palau dels festivals i el seu rostre es troba en la portada de diaris i revistes. Completen el jurat Víctor Erice, Alexandre Desplat i Benício Del Toro, entre altres.