L'actor Dennis Hopper, estrella de pel·lícules com Easy Rider, Terciopelo azul i Rumble Fish, va morir ahir als 74 anys com a conseqüència d'un càncer de pròstata.

Hopper, cèlebre per pel·lícules com El amigo americano (1977), de Wim Wenders, Apocalypse Now (1979) i Rumble Fish (1983), de Francis Ford Coppola, o Terciopelo azul (1986), de David Lynch, també va participar en dues pel·lícules espanyoles: Reborn (Renacer, 1981), de Bigas Luna, i Elegy (2008), d'Isabel Coixet, on va coincidir amb Penélope Cruz.

Els últims mesos de la seva vida es van caracteritzar per la petició de divorci de la seva actual esposa, Victoria Duffy, i la lluita pel repartaiment de la seva herència. US Magazine va explicar que el motiu que va generar la petició de divorci va ser una discussió sobre el testament de l'actor i la quantitat econòmica que rebria Victoria després de la mort d'ell. Victoria é la cinquena esposa de Hopper, tot i que aquest matrimoni ha durat molt més que els quatre anteriors de l'actor, que n'inclouen un de vuit dies amb Michelle Philips.

A l'abril, l'actor va conèixer una decisió judicial per la qual havia de pagar a Victoria 12.000 dòlars mensuals per a ella i la seva filla de 7 anys.

Un mes abans, Hopper havia rebut la seva estrella en el passeig de la Fama de Hollywood, acompanyat de nombrosos amics com Jack Nicholson i visiblement debilitat pel càncer. Des de gener, els mitjans nord-americà especulaven amb la possibilitat que l'intèrpret estigués vivint els seus últims dies.

L'intèrpret rebia tractament des d'octubre per al càncer a través d'un programa especial de la Universitat del Sud de Califòrnia (USC). Immediatament abans havia conclòs la gravació de la segona temporada de la sèrie de televisió Crash, basada en l'oscaritzat film homònim.