L'actor Clint Eastwood va néixer tal dia com avui fa 80 anys a San Francisco. A més d'actor, Eastwood és director, productor, guionista, músic i compositor. La seva polifacètica vida ha estat emmarcada en el món del cinema on ha guanyat quatre premis Oscar a més de cinc Globus d'Or i molts altres guardons internacionals.

A l'arribar a l'adolescència Clint Eastwood no va poder continuar els seus estudis ja que els seus pares no podien costejar-lo. Per això, el jove Clint va començar a treballar com a paleta o llenyataire per guanyar-se la vida. Després de complir amb el servei militar va aconseguir estalviar uns dòlars per pagar-se les seves primeres classes d'art dramàtic a Los Angeles College.

Després d'alguns passos a la gran pantalla i a la televisió el seu salt a la fama li va arribar el 1964 amb el seu paper a 'Per un grapat de dòlars'.

El 1968 va crear la seva pròpia productora, Malapso Productions, amb la que va decidir rodar totes les seves pel•lícules a partir d'aquest moment.

Ja en els 70 rodarà 'Harry el brut' dins dels seus papers d'home dur per després fer el mateix amb 'Harry el fort', una seqüela de l'anterior. Aquestes interpretacions li van consagrar en l'elit de Hollywood.

Comencen els reconeixements

En els 90 començaran a repetir-se els guardons i Clint Eastwood rodarà una sèrie de pel•lícules que es convertiran en alguns dels títols més destacats de la dècada com 'Els ponts de Madison "o" Sense perdó'.

El 2004 dirigirà i protagonitzarà 'Million Dollar Baby' amb la qual aconseguirà l'Oscar a millor director.

En els últims anys els seus títols més reconeguts han estat 'Gran Torino' i 'Invictus'.

Insercions polítiques

Clint Eastwood destaca en nombroses facetes com són el jazz, l'esport o els negocis hostalers.

Però si per alguna cosa es coneix a l'actor a part de pels seus treballs a la gran pantalla, és per les seves tendències polítiques.

Si en la seva joventut es va decantar pels republicans, amb els anys s'ha definit com un llibertari.